Intervju-uppgift till Konstnärliga kandidatprogram Design, HDK

Till intervjun på HDK fick man en uppgift där man skulle vidareutveckla en av idéerna i portfolion som man hade skickat in.
En liten kort förklaring av hur jag tänkt...
Jag vidareutvecklade mitt mönster till tågstolarna. En blandning mellan tribalsmönster och trasmattor. De moderna tribaltatueringarna vi har idag är inspirerade av olika stamtatueringar. De "riktiga" tribal-/stamtatueringarna visar t.ex. vilken stam man tillhör och vilken rang man har. Jag tyckte att det liknade och samspelade bra med våra hederliga gamla trasmattor här i norden och dess historia. Som också har det familjära. Farmors gamla kjol, pappas skjorta från 70-talet och ett gammalt lakan som legat lite för länge uppe på vinden. Det krockar på ett intressant sätt. samtidigt som de samspelar på ett fint sätt tycker jag.
Så det var dessa bilder som jag tog med på intervjun. Jag hade limmat på dem på kartong, så det var lite som ett memory jag hade med mig.  Och hela grejen var enkel på ett sätt. Samtidigt som jag hade arbetat mycket med min idé i huvudet. Vilket gjorde att jag kunde slappna av i att jag visste exakt hur jag hade tänkt. Det är bra att fördjupa sig ibland. Det gav mig trygghet i min presentation och deras frågor. Och hela intervjun gick väldigt bra. Dom var jättesnälla och vi hade det väldigt trevligt tycker jag. Det är kul att berätta om något som man gjort för människor som är intresserade och förstår vad man menar med sitt kreativa babbel. He he, nej men jag är väldigt nöjd med min intervju.
Och så blev jag ju antagen med!!!

Portfolio till Konstnärliga kandidatprogram Design, HDK


ResaSömnUmgänge
Små glimtar från arbetsproverna...

Första uppgiften löd som så att man skulle tecka tre situationer där Design har stor betydelse. Andra uppgiften var att man skulle välja en av situationer och förändra/förbättra på tre olika sätt.

Om någon av er är intresserade av att höra hur jag tänkt osv. kan jag berätta det en annan gång. Det gör jag så gärna. I morgon ska jag redovisa mina arbetsprover för hela Konstlinjen på skolan.

Sista veckorna i skolan.


Nu är det min sista tid här på skolan och jag har många planer på vad jag ska göra de här veckorna. Har börjat med en av tavlorna som jag tänker ha med på klassens utställning i maj. Jag brukar fota lite under tiden för att sedan kunna se hur tavlorna har ändrats under hela processen. Den översta bilden är bara en liten del av tavlan jag målar just nu. Där jag har målat grunden och sedan skissat motivet med vit färg över. Nu har jag kommit en bit längre än så, men jag tycker jag ska spara på bilder till efter utställningen. Och bilden under är bara en snabbskiss till tavlan. Nu ska jag inte säga så mycket mer med tanke på att jag redan avslöjat lite för mycket.

Nästa projekt blir en tavla till kyrkanshus här på skolan. Har beställt en duk som är 100x150 cm, så den kommer både bli ganska rejält stor och ta mycket av min tid framöver. Men jag ser fram emot att börja så snart det bara går. Det blir en utmaning för mig. Det är ett starkt utdrag från bibeln som Gud lagt på mitt hjärta och som jag vill förmedla med tavlan. Så det kommer bli tufft med kul.

Sedan är det massor annat som ska med på schemat och massor fler idéer.

RSS 2.0