Farmorsblomman - Klippdags!

Idag tog jag fram min lilla såg och sax och vinter-fixade farmorsblomman - den heter så för att jag fått den från farmor och glömmer jämt bort vad sorten heter. Jag tycker så mycket om den för att den är från farmor, men det är en glupsk rackare som brukar vilja dricka ett helt glas vatten nästan varje dag! Helt okej för mig för jag gillar att rå om mina växter. Men desto svårare när man är bortrest i några dagar. 
 
Vi kände båda två att det blev lite väl naket när bladen åkte.
Så upp på grenarna hängde jag några julgranskulor lite så där spontant som jag fick av mamma i helgen.
Spontant, ja visst, men lite fint blev det ändå tycker jag! Där i bakgrunden ser ni förresten granen inramad i våran bröllopsram. Det är bara tillfälligt tills vi framkallat bröllopsbilden.
 
Funderar förresten på hur kan man fixa krukan. Det är som om det är något mögel i den, och så blir den sådär "randig" mörk och ljus. Den får gärna vara lite fläckig och så, men har ni några tips på hur man fixar det så säg gärna till! 
Nu ska jag gå till några second hand-butiker och kika på julklappar och en taklampa till vår lägenhet :) Ha en mysig dag :)

Adventstid

Under helgen har vi storstädat och pyntat vår lägenhet. Vi är inte riktigt färdiga för det tog så mycket längre tid än vi trodde att det skulle!
Det är så mysigt här hemma nu! Saknar bara vårt änglaspel som mamma ska skicka på posten, vi glömde det sist, och så måste jag köpa ett doftljus som doftar kanel :)
Och vad passar inte bättre än att sitta och måla snöflingor med julmusik och allt fint pynt! Jag längtar efter första snöfallet!
Jag målar med pensel och blå bläck, "Bleu Nuit", som jag köpte på Rum För Papper häromdagen.
 
I lördags skulle min man medverka på en adventskonsert i kyrkan. Så jag, min bror och brorsdotter gick och lyssnade. Konserten var fantastisk! Sen var vi på adventsgudstjänst i söndags. Har varit en riktigt mysig helg :)
 
Här i Göteborg kan man förresten köpa Annas Pepparkakshus för 100 kronor och så går 70 kr direkt till Göteborgs Räddningsmission och deras arbete bland socialt utsatta i staden. LÄNK!
Vi köpte ett förra helgen, så någon dag tänkte jag sätta ihop det! Så mysigt :) Även om det roligast att göra huset från grunden. Men det kan jag göra ett annat år :)

Hoppas att ni har haft en minst lika mysig adventshelg :)
Ta hand om er!
Kramar

RSS 2.0