Tuffa tider med sprickor av ljus!

Inte trodde väl jag att skolan skulle bli så tuff. Och då menar jag egentligen inte studierna. Jag går igenom så mycket i mig själv. Vem är jag som designer? Vad vill jag inrikta mig på? Är jag verkligen tillräcklig i det här? Vad kan jag och vad kan jag inte? Och så håller det på. Jag har insett att jag trycker ner mig själv ganska mycket. Det där kan inte jag, det kommer inte gå, jag är för mycket si och så och det enda jag kan är inte tillräckligt. Det känns som om jag inte lär mig något och står still! Men när jag ställer mig utanför denna egobubbla ser jag allt på ett nytt sätt och förstår vad eller vem det egentligen är som gör att jag står still. Det är ju jag själv. Här har jag hamnat på en fantastisk skola, med fantastiska klasskamrater som är grymma och inspirerar mig massor, med extremt duktiga lärare och med massor chanser att utvecklas massor. Från och med nu ska jag sluta trycka ner på mig. Här sattes jag av en anledning, och jag är extremt tacksam, och nu ska jag utvecklas.
 
Detta har jag tänkt på under några veckor faktiskt och nu pendlar mina tankar väldigt mycket. Ena dagen känner jag mig jätteduktig andra dagen inte så värst. Men det tar nog sin lilla tid att komma rätt igen. Och mitt i denna bubbla längtar jag. Jag längtar till sommaren, då jag ska få säga mitt Ja till Oscar! Det är faktiskt sant och inte överdrivet när jag säger att jag blir mer och mer kär i den gossen.
 

Illustration: Marie Karlsson, 2014
Så det är massor rolig bröllopsplanering vid sidan om studierna hela tiden. Det gillas!
Nu lät jag verkligen negativ och olycklig i det här inlägget. Men så är inte fallet. Detta gäller bara studierna och inte utanför det. Jag mår faktiskt väldigt bra just nu och är väldigt glad :)
 
 
 

Skapandet av drömmar

Mina drömmar ändras ganska ofta. Ibland ganska omärkbara riktningar. Ibland tydliga svängar. Jag pratar om mina kreativa drömmar och det jag tror jag vill jobba med i framtiden. Det är under senaste utbildningen som dem har börjat ta form och jag vet ännu inte riktigt vart dem är på väg. Mina tankar går mellan produktdesign och grafiskdesign och vill inte riktigt bestämma sig. Det är en svår tid för mig, men samtidigt väldigt spännande. Jag vet att jag inte behöver oroa mig så mycket, det är nog den största prövningen. Men jag är så nyfiken! Vad har Du i kikaren? :)

Kreativitetssjukan

Jag går omkring här hemma, i skolan och på stan sjuk som jag är. Jag har drabbats av kreativitetssjukan. Och om man kan kalla det så eller om det finns ett annat ord för det vet jag inte. Men grejen är att jag inte får igång min kreativitet. Varje gång jag skapar något tvingar jag fram det och det tar flera gånger längre tid än vanligt. Jag är förstående med att det kanske kommer att vara så ibland och att man kanske inte alltid kommer att ha roligt i sitt skapande när man har det som ett jobb. Men jag måste lära mig att ta mig ur sådana här situationer. Och jag vet inte hur man gör. Nu har det hållt på i snart ett år, och det funkar inte i denna utbildningen. Även om jag gör det som ska göras känns det som om jag inte lär mig något. Men i morgon ska jag ha handledning och då tänkte jag ta upp detta med läraren. Nu får det vara ett slut på det här.

RSS 2.0