Gouache, Sicksackbuske och att komma igång

  Jag har gjort schema/lista för att hålla igång mitt illustrerande. Andra året på skolan gick inte så bra och nu försöker jag med allt för att komma igång igen. Så nu ska jag börja med att måla och skissa det jag ser för att öva upp mig lite igen sedan jag läste konst på folkhögskola. För något jag märkt är att mitt självförtroende sviktar rätt rejält ibland och det beror delvis på att jag är alldeles för hård mot mig själv och det måste jag jobba på, men också att jag har tappat väldigt mycket och inte är lika säker i handen längre. Ja, jag tror det är så. Och det är ju inte mer med det än att ge det ett försök i alla fall!
 
Idag gjorde jag en av punkterna i mitt schema — måla. Så jag har suttit med pensel och övat lite.
Min sicksackbuske fick stå modell. Och det var riktigt kul! Jag är så glad för att jag börjat tycka om att skapa igen! Det stannar inte bara i mitt huvud längre. Utan jag kan få ut glädjen på papper igen!
 
 

Granen i garderoben

Jag har den här granen liggandes i en stor mapp i garderoben och vet inte vad jag ska göra med den. Den är tecknad i blyerts från förra året och ligger fortfarande och väntar på att få synas. Men jag har ärligt talat ingen aning om vad jag ska göra med den. Jag gillar inte hur den blev när jag skannade in den på datorn och jag vill verkligen inte göra något mer med den för då är jag rädd att förstöra den och alla timmar jag lagt ner på den. Men eftersom jag redan har fått julkänsla så kanske jag ska hänga upp den någonstans så länge! Stackars lilla gran. 
 
På bildern ser ni förresten vårt plastgolv... Huset här är helt fantastiskt! Och de flesta lägenheterna har trägolv. Precis som min gamla etta! Men inte vår fina tvåa. För det är nog det enda jag stör mig på då och då, men inte så mycket. För vi bor ju i en studentlya mitt i Vasa med tiomånaders-hyra.

Tillfällig arbetsplats

Idag presenterar jag min högst tillfälliga arbetsplats — soffbordet!
 
Mitt i min förmiddagspaus. Försöker ha den kl 11. Men ibland drar tiden iväg i en sådan våldsam fart! Som idag, nu är det nästan dags för paus #2 — Lunch

Än så länge har jag inget skrivbord eller någon arbetsplats. Så länge funkar soffan och soffbordet. Även om det inte är världens bästa arbetsställning. Jag försöker övertyga Oscar om vart mitt framtida skrivbord ska stå. Han är nog inte så svår att övertala i och för sig. Men han är minst lika petig som mig, det är något jag förstått sedan vi flyttat ihop!
 
Ekollonvasen vi fick i bröllopspresent gör mig sällskap! Just nu fungerar den som vas för en stickling från någon sorts krukväxt som troligtvis är besläktad med brännässlan. Har ännu inte tagit tag i saken och köpt kruka och jord! Den kommer från någon vänlig själ här i huset som ställt den i gemensamma köket med en lapp där det stod "Varsågod!". Kul att dela med sig!
 
Appropå att dela med sig så följer jag Sandra Lundins fina blogg Atilio sedan ett tag. Hon har en kul idé med att byta sticklingar med varandra! Här är en länk till det inlägget!
Det är bara att kommentera hennes inlägg om man är sugen på någon av hennes sticklingar och presentera vad man själv har att erbjuda för sticklingar. Eller bara byta med någon annan i kommentarsfältet.
Jag frågade henne hur bytet går till och hon svarade att dem skickar via posten. Först ska man bara vira in rötterna i blött papper sedan plastfolie runt hela sticklingen och vaddera med typ bubbelplast t.ex. Sedan är det bara att skicka i ett vadderat kuvert! Så roligt initiativ!!!

RSS 2.0