Min trogna Canon

Nu har det hänt. Det jag högst har fruktat. Min kamera börjar krasa. Min gamla trogna Canon EOS 350D. 
Senaste fotot tog jag igår...
 
Helt plötsligt känns allt lite meningslöst. Jag har nog aldrig insett hur mycket min kamera betytt för mig. Speciellt de senaste nästan två åren när jag inte kunnat fota ute p.g.a. all smuts i kamerahuset som gör att alla bilder blir fläckiga. Jag menar, jag har inte haft så mycket användning för den och den har varit rätt värdelös, men ändå känns det hopplöst just nu. Länge har jag tänkt att jag ska börja spara till en ny kamera, åtminstonde till ett nytt objektiv och en städning på kamerahuset. Men nu är det rätt kört.
 
Kameran köpte jag augusti 2007 för en sommarlön, min lön från mitt allra första sommarjobb. Det var galet mycket pengar för mig då! Även om kameran inte var en sådan där superkamera som kostar en förmögenhet så var det mycket pengar.
 
Mina sommarplaner med att rusta upp min gamla Canon har gått i kras. Nästa steg blir att försöka fixa den på något sätt. Men den är rätt gammal, så jag har inte förväntningar på att det skulle vara ett lyckat försök. Så nu finns väl inget annat än att jag får sätta igång med mitt sparande! Önska mig lycka till :/

Instagram #3

Min fina mormor gick bort, det var en fin och ljus begravning, en promenad i mammas gamla hemtrakter.
Vår i Göteborg. Jag längtar efter långa fina promenader i staden med den finaste jag vet.
Här har vi precis planterat basilika, chili och två avokado. Nu har dem börjat växa :)
I helgen var vi hemma i Lugnås, mina hemtrakter, och umgicks med vänner och familj.
Vi var bland annat på utflykt till Silverfallen! Så otroligt fint var det!
Svamparna jag gjorde i papperslera. Här har jag ännu inte målat dem.
Den allra senaste bilden på mitt Instagram-konto. Det fylls på med krukor nästan varje dag! :)
 
Hoppas ni njuter av dessa vårdagar och verkligen tar till vara på dem! Jag sitter minsann mest inomhus och sliter med plugg och diverse andra saker. Men det är roliga saker åtminstone! Ta hand om er!

Monthly Makers - Lera

Hej på er!
Jag gjorde små söta flugsvampar i papperslera för någon vecka sedan som bidrag till Monthly Makers på temat lera. Men dels för att vi åkte på en oplanerad resa till Finland på begravning och för att hinna med skolan då jag missade en hel vecka så har jag inte hunnit färdig förrän för några dagar sedan. För er som inte hört talas om Monthly Makers är det en jättekul grej som ett gäng bloggare startat. Varje månad presenterar en bloggare i gruppen ett tema och sedan får vem som vill hoppa på tåget och skapa något efter temat! Här kan ni läsa lite om Monthly Makers och här kan ni se vad alla andra har bidragit till mars-månads tema Lera!
Jag planterar lite smått i år. Önskar att vi hade en balkong så att vi hade kunnat plantera tomat och gurka och andra roliga och bra grödor! Men för den här gången fick det bli lite basilika och bredvid ser ni en avokadokärna som börjat spricka lite smått.
 
Dem här svamparna var bara en testomgång så jag har inga steg-för-steg bilder. Men eftersom jag är sen får det kvitta. Dem är ändå så enkla att göra så jag tycker det inte behövs. Jag köpte bara lite papperslera och röd och vit hobbyfärg på panduro. Pappersleran torkar snabbt och likaså hobbyfärg, vilket ni säkert känner till, så det gick relativt snabbt att göra dem här :) Nästa gång ska jag nog sätta en liten dubbelvikt ståltråd i svampfoten så att man kan fästa dem i grenar på exempelvis påskris eller varför inte på julgranen när julen är aktuell igen :) Jag vet att svamparna för vissa bara symboliserar hösten. Men jag tycker faktiskt att flugsvampar funkar året runt :)

Annars då? Det var ju ett tag sedan jag skrev! Jag har det jättebra och vi mår bra här hemma. Jag fick ett sommarjobb igår och känner att saker och ting ordnar sig så bra! Skolan är fortfarande ganska hektisk men det är samtidigt roligt!
 
Hoppas att ni också mår bra!
Kram 

RSS 2.0