Outlander

Min man har varit bortrest sedan i söndags och kommer hem i morgon. Vilket har lett till att jag har pluggat massor och samtidigt, på något märkligt sett, hunnit se första säsongen av Outlander. Se den!

Den är baserad på en bokserie under samma namn och handlar om Claire som tillsammans med sin man åker på smekmånad till Skottland strax efter andra världskrigets slut. 

När hon besöker en stencirkel färdas hon plötsligt tillbaka i tiden till året 1743. Vet! Låter lite väl sci-fi! 

Medan hon lever i Skottland 200 år tillbaka i tiden kämpar hon med att leva bland främlingar och samtidigt hitta en väg tillbaka till sin man. Serien är fylld med massor fina vyer och vacker natur! Och så får man lära sig lite historia om Skottland och England ifall man inte har så bra koll på det!
Varje avsnitt är ca 60 minuter långa och första säsongen är på 8 avsnitt. Den 4 april har andra säsongen premiär. Så för min del är det bara att hålla ut ett tag till :) 

19 februari 2015

 
Förra året innan vårt bröllop fick ni se våra Save the date-kort. Och jag har länge funderat på hur jag ska fota dem tillsammans med bröllopsinbjudningarna och det andra och sedan dela med mig! Något som jag skulle tycka vore roligt är att göra bröllopsinbjudningar till andra brudpar. Men det är nog något som får ta fart fram till nästa år, även om jag har några eventuella illustrationsjobb för detta året. Men det får nog bli en enkel fotosession. För till hösten kommer vi att ha praktik på HDK och därför måste jag börja ansöka om en praktikplats redan nu. Så portfolion måste ju bli färdig snart! Pjuh!
Så snart jag har fotat så ska jag visa er hur våra inbjudningskort blev! Massa blåbär och harsyra eftersom vi hade skogstema på bröllopet :) Åh, allt blev så bra! Den finaste dagen i mitt liv :)

Vad är det för kurs?

Under vårterminen läser jag Hem- och Konsumentkunskap på distans och det är alltså den kursen/utbildning som jag halkade in på för några veckor sedan som reserv. Jag var inte beredd på att få en plats eftersom jag hade gjort en sen anmälan till kursen och inte hade en bra köplats. Men tydligen räckte det!
Kanske låter lite som en tvärvändning från mina designstudier, men helt så är det inte riktigt. Utan sedan ett bra tag tillbaka har jag alltid haft en liten tanke på att kanske bli lärare en dag. Mamma har länge sagt att hon tycker att jag ska bli bildlärare och det har lockat lite i smyg. Och nu i höstas när jag har haft studieuppehåll har jag hunnit fundera en del. Jag har funderat på att kanske ha läraryrket bredvid mitt designyrke. Tanken är att om jag någon dag vill bli bildlärare och läsa in pedagogiken så skulle hemkunskap kunna vara mitt andra ämne. Så inget är bestämt! Jag testar bara, och till hösten kommer jag att börja mitt tredje och sista år på HDK.
Än så länge trivs jag bra med utbildningen och det är skönt att fylla mina dagar med studier igen. Det var länge sedan jag läste teoretiskt men det går ganska bra ändå. Och distansgrejen var lite knepig första veckan när allt var nytt, men nu tycker jag det funkar bra! Det är också en del praktiskt också. Vi har fått göra olika redningar på såser och krämer hemifrån, och de senaste dagarna har jag bakat surdegsbröd på min egna surdeg! Idag blev brödet färdigt. Och det smakar fantastiskt! Men nästa gång jag testar hoppas jag att brödet blir lite mer "luftigt".
Så nu vet ni vad jag håller på med om dagarna. Förra veckan hade jag min första tenta och klarade den!
Wiho!

RSS 2.0