Lundahelg

I torsdags tog vi bussen ner till Lund och hälsade på hos våra vänner. Vi har så många som bor där nere i Lund- och Malmötrakterna att det är tokigt att vi inte har åkt dit förrän nu! Helgen var väldigt trevlig och mysig! Andra gången i mitt liv som jag var i Lund som förövrigt är en av de mysigaste städerna jag vet. Vi måste åka ner snart igen, för vi hann inte träffa alla.

(Förlåt för att bilderna är så brusiga!)
Vi bodde hemma hos Anna som vi studerade med på folkhögskolan för några år sedan.
Och första semlan i ett mysigt café i centrala Lund! Jag körde på hetvägg — det allra bästa!
Man borde åka iväg oftare och hälsa på sina vänner! Kanske kan det bli en till punkt i min lista för mitt 26:e år.
 
Precis innan vi åkte ner till Lund fick jag veta att jag kommit in på en kurs som jag sökt. Jag var reserv och hade helt släppt tanken på att jag hade någon chans. Men nu är det bara att kämpa för att komma ikapp de två veckorna som redan varit!

Porslinsblomma

Jag köpte en porslinsblomma när jag åkte förbi Frölundatorg igår efter jobbet. Och en liten murgröna också, men den kom inte på bild. Äntligen har jag min porslinsblomma :) Eller jag kanske borde säga "vi"! Men det är ju faktiskt jag som sköter om växterna hemma. Kanske skulle färre incidenter hända om jag lämnade över ansvaret till Oscar istället. Jag har både klämt sönder och vält saker på min stackars orkidé. Funderar på om jag ens borde få köpa fler blommor. Det svider till lite när jag tittar till min Orkidé...
Utbryter ett "Heeeje!" när jag sliter bort blompapprerna runt blomman :) Är det normalt att känna sådan kärlek för ens växter?!
Och kaffekoppen såklart! Nu fikas det här igen :) Och än en gång ligger en fin liten chokladhavregrotta här bredvid :) Godaste kakan!
 
(Jag vet mamma! Den doftar mycket och jag är allergisk... Men floristen tipsade om att jag bara kan nypa bort blommorna om jag inte tål dem)

DIY

Tredje punkten i min lista var att jag ville pyssla mera det här året. Utan att känna krav på att det måste vara nyskapande. Och just nu har jag faktiskt två pågående pyssel och ett som blev klart här om dagen! Det är verkligen så givande på många olika sätt. Jag påstår ändå att jag känner mig snäppet gladare och för att inte tala om hur kreativ och duktig man känner sig! Ja, det är verkligen sådant här som jag älskar att göra. Förresten så ser ni kanske att jag ändrade bloggens bredd ganska markant :) 200 pixlar extra! Det behövdes för bildernas skull!
 
Dels så har jag precis börjat med ett par vantar som kommer att bli helt supersöta! Vill inte avslöja för mycket eftersom jag tänkte ge bort dem :)
Stickning är ju verkligen ett pyssel, om man nu kan kalla det för det, som är kravlöst. Det är bara att skaffa sig stickor och garn och sedan följa ett mönster :) Om man då inte vill göra ett eget mönster förstås.
 
Det andra pysslet som är igång är en Pionlampa! Lampskärmen är min systers gamla som vi fick och idén kommer från min fina vän Lovisa. Servetterna är dem som blev över efter vårt bröllop och tråden/garnet hade jag i min samling — det behöver inte vara så dyrt!
 
Det tredje pysslet är redan färdigt! Jag gjorde en enkel variant av en ampel till min minikruka från Rörstand som jag hittade på Myrornas här i Göteborg. Snöret var på fem meter och från början hade jag tänkt göra en ganska stor ampel. Men det var visst lite felberäknat!
Och "hänget" gjorde jag som på det här klippet!
Förresten är det min lilla stickling som jag har planterat som tidigare var i ekollonvasen!

RSS 2.0