Umeå snart

Det var länge sedan jag hann sitta så här. Med ett stort papper framför mig och med penna och suddi. Bilden är gammal.
 
Det har gått några veckor nu då jag känt mig jagad av skolan. Men nu har jag fått kläm på det! Då är det ju roligt. Även om jag jobbar från morgonen till sju eller åtta-tiden på kvällen. Jag förstår ärligt inte hur jag orkar och inte bryter ihop. Dels för att jag inte är van, eftersom jag haft studieuppehåll, och dels för att jag vet hur viktigt det är att få ledigt på kvällarna. Jag har ju faktiskt vart nära till någon sorts utbrändhet under första året på HDK. Men nu känns det som om jag fattat hur jag kan jobba intensivt och hålla fokus. Så det blir nog bättre efter dessa tentor och inlämningar :)
 
På söndag åker jag upp till Umeå på en skolvecka. Det ska faktiskt bli väldigt roligt! Och jag hoppas på roliga lektioner och fina samtal med de andra studenterna. Jag kommer inte hem förrän söndagen efter, och då har jag hunnit vara hos mina släktingar i Stockholm i några dagar också. Det ska bli mysigt!

Men stackars min kreativitet. Jag planterar om blommor då och då och här om dagen skruvade vi upp en hylla och lite sånt pyssel. Så jag försöker hålla igång lite i alla fall!

Morgonrutin #1 - mina växter

Jag + rutiner = ja, jag vet inte vad jag ska säga. Not so much. Men några rutiner har jag allt! Och speciellt på morgonen. Det är liksom min tid på dygnet. Och nåde den som stör mina rutiner! Jag skyller gärna på Oscar när han inte går upp på morgonen om mina morgonrutiner rubbas. För i ett drömsenarium så stiger vi upp ungefär samtidigt och äter frukost tillsammans. Gärna så tidigt som möjligt så att jag får så mycket morgontid jag kan. Men vi är olika, och speciellt med våra morgonrutiner. Han vill sova så mycket det bara går och jag vill, som ni kanske föstått nu, vara vaken så mycket det bara går på morgon/förmiddagen. Så jag har börjat lära mig att vi är olika och min morgon ibland får tillbringas med mig själv. Inte helt fy skam ändå!

Så detta har lett till att jag sakta har börjat fylla min morgon med egentid och egna rutiner.
Först ut: Morgonrutin - mina växter!

Jag älskar mina krukväxter, och i framtiden är en av mina högsta husdrömmar att få ha ett alldeles eget orangeri! På morgonen efter att jag klätt på mig kläder lite snabbt och varit i badrummet tar jag en vattentillbringare och tittar till mina blommor. 
De flesta av mina blommor behöver inte vattnas varje dag. Men det är kul att titta till dem ofta, för då får jag följa utvecklingen! Min porslinsblomma växter så det knakar! Och jag vet inte om jag ska klippa av alla skott och sätta i vatten eller bara låta dem växa.
De senaste månaderna har jag köpt in ganska många blommor. Och det ska jag fortsätta med!
Jag har redan tagit två skott från porslinsblomman — därför vet jag inte om jag ska ta utav de som finns kvar. Jag kan ju inte har porslinsblommor överallt i lägenheten! Eller kan jag... :)
Än så länge har de inte fått några rötter. Men det kan ju ta sin lilla tid har jag hört. Sticklingen i ekollonvasen längst till vänster har nog varit i vatten i säkert 3-4 veckor nu.
Det här är en av mina favorit-morgonrutiner! Men tänk i framtiden. Ett orangeri, avokadoplantor som är enorma, vindruvsrankor som växer upp i taket, en liten "öken-blomlåda" med massor olika kaktusar, orkidéer i amplar som man får ducka för, en mysig utefåtölj med plädar och kuddar och en stor kopp te och gott hembakat bröd till frukost samtidigt som solen går upp i öster och lyser varmt i de frostbitna fönstrerna och fötterna som vilar på en mysig lockig fårpäls på trägolvet och intill står en halvtom vattenkanna.
DET är livet! :)

RSS 2.0