Kreativitetskärl

Idag hittade jag en kod så att man får alla inlägg på samma sida på bloggen. Det blir som en evighets-skroll istället för att bara de 15 senaste inläggen syns på första sidan och att inlägg som är äldre hamnar i sidospalten. Så när jag hade kodat in det kollade jag igenom min blogg ända bak till mitt första år på HDK.
Det är konstigt hur man kan få nostalgikänslor av att bara kolla tillbaka ett och ett halvt år! Men något jag såg och kände i dem gamla inläggen var kreativitet. Åh, vad mycket kreativitet som levde och sprang omkring i mig då!
Hela första året på skolan. Sen mot slutet av det året hände något. Och det blev bara värre och värre under andra året.
 
Min kreativitet dog.
Kanske inte helt,
men nästan.
 
Men det var som att mitt kreativitetskärl bara innehöll några droppar och aldrig fylldes på igen efter det. Under första året på HDK fylldes det på rejält! Både från mina två år på folkhögskola med fritt kreativt skapande som fortsatte fylla på även efter att jag slutat där och av nya studier med lite annan inriktning med massor nya tankar och idéer. Jag tror att det kanske blev en krock. Mitt kärl rann över, och tiden räckte inte till för både kreativ skola och fritids-kreativitet. Jag var tvungen att strypa år mitt kreativa flöde och bara fokusera på skolan. Och på något sätt tror jag att jag tog död på allt istället.
 
Men hur hittar man tillbaka?
Hur fyller man på kärlet igen?
 
Det är vad mitt lediga år från skolan handlar om. Och det gör ont i mig när jag ser tillbaka och minns hur härligt och bubblande det var att vara fylld med massor kreativitet som bara ville ut. Det var nästan frustrerande men samtidigt härligt. Jag vill hitta tillbaka. Jag vill fylla mitt kreativitetskärl igen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fint skrivet <3

2014-09-25 @ 19:07:09
URL: http://vanessastavenow.se
Postat av: Mikaela

Jag har suttit och bläddrat igenom din blogg flera år tillbaka nu, och fan vad duktig du är! Hoppas du hittar tillbaka snart, för du skapar helt fantastiska bilder! Har tyvärr inga bra tips på hur man kommer dit, kanske bara börja klottra lite varje dag helt utan något krav på att det ska bli något, bara dra lite streck och se vad som händer?

Svar: Hej! Tack, det värmer. Och åh vad jag behövde det :) Och tack för tipset, jag ska försöka komma igång igen. Det börjar vakna till liv i alla fall, så det känns bra. Börjar längta att få skapa igen, och det var länge sedan jag kände så. Kram på dig
Marie Wessman

2014-10-18 @ 14:08:24
URL: http://bympv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0