Morgonrutin #1 - mina växter

Jag + rutiner = ja, jag vet inte vad jag ska säga. Not so much. Men några rutiner har jag allt! Och speciellt på morgonen. Det är liksom min tid på dygnet. Och nåde den som stör mina rutiner! Jag skyller gärna på Oscar när han inte går upp på morgonen om mina morgonrutiner rubbas. För i ett drömsenarium så stiger vi upp ungefär samtidigt och äter frukost tillsammans. Gärna så tidigt som möjligt så att jag får så mycket morgontid jag kan. Men vi är olika, och speciellt med våra morgonrutiner. Han vill sova så mycket det bara går och jag vill, som ni kanske föstått nu, vara vaken så mycket det bara går på morgon/förmiddagen. Så jag har börjat lära mig att vi är olika och min morgon ibland får tillbringas med mig själv. Inte helt fy skam ändå!

Så detta har lett till att jag sakta har börjat fylla min morgon med egentid och egna rutiner.
Först ut: Morgonrutin - mina växter!

Jag älskar mina krukväxter, och i framtiden är en av mina högsta husdrömmar att få ha ett alldeles eget orangeri! På morgonen efter att jag klätt på mig kläder lite snabbt och varit i badrummet tar jag en vattentillbringare och tittar till mina blommor. 
De flesta av mina blommor behöver inte vattnas varje dag. Men det är kul att titta till dem ofta, för då får jag följa utvecklingen! Min porslinsblomma växter så det knakar! Och jag vet inte om jag ska klippa av alla skott och sätta i vatten eller bara låta dem växa.
De senaste månaderna har jag köpt in ganska många blommor. Och det ska jag fortsätta med!
Jag har redan tagit två skott från porslinsblomman — därför vet jag inte om jag ska ta utav de som finns kvar. Jag kan ju inte har porslinsblommor överallt i lägenheten! Eller kan jag... :)
Än så länge har de inte fått några rötter. Men det kan ju ta sin lilla tid har jag hört. Sticklingen i ekollonvasen längst till vänster har nog varit i vatten i säkert 3-4 veckor nu.
Det här är en av mina favorit-morgonrutiner! Men tänk i framtiden. Ett orangeri, avokadoplantor som är enorma, vindruvsrankor som växer upp i taket, en liten "öken-blomlåda" med massor olika kaktusar, orkidéer i amplar som man får ducka för, en mysig utefåtölj med plädar och kuddar och en stor kopp te och gott hembakat bröd till frukost samtidigt som solen går upp i öster och lyser varmt i de frostbitna fönstrerna och fötterna som vilar på en mysig lockig fårpäls på trägolvet och intill står en halvtom vattenkanna.
DET är livet! :)

Kommentarer
Postat av: Jessica

Jag och min sambo är likadana fast jag är tvärtom, gillar att sova länge. Det är väl lika bra att vänja sig, även om jag för hans skull önskar att han kunde sova längre! Det är så fint med alla dessa växter! Jag älskar växter, men blir så ledsen när de alltid dör så av den anledningen har jag gett upp växter (åtminstone för tillfället).

Svar: Hehe, ja! Det är ett problem det där med att flytta ihop men någon som har helt andra rutiner :) Men man löser det på något vis ändå :)Åh! Kämpa för växterna vet jag :) Det är så roligt när man börjar förstå sig på hur dom funkar. Dock kräver det nog lite utav ett intresse. Men läs på och fråga hos floristen om skötselråd :) Och om det känns som växten inte mår bra även om du gjort som du fick berättat, gå tillbaka till floristen igen och fråga vad du gör fel. Var envis :) Det är jag. Hade ett himlans liv med mina orkidéer i början. Dödade flera stycken...
Marie Wessman

2015-05-10 @ 19:04:11
URL: http://yiskha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0