En dröm

Skiss av Marie Wessman, hösten 2014
 
En dröm jag har är att illustrera en jul-barnbok. Eller någon serie med poster av jultema. Att hitta det där mysiga och stämningsfulla som finns i gamla svenska illustrationer. Tänker bland annat på Ilon Wikland och Elsa Beskow för att bara nämna några otroliga illustratörer. Jag hoppas att min dröm blir sann en vacker dag...

Expert på att göra annat

Jag är nog inte ensam om att vissa dagar kunna rankas som expert på att göra annat som man verkligen inte ska göra. Här är en lista som borde klassas som farlig i mitt huvud, eftersom det kan sega ner mig något enormt ibland:
 
- Serier, just nu gör jag en reunion med SATC. Tyckte att dem klär sig lite väl osmakligt ibland och insåg att senaste säsongen spelades in när jag fortfarande gick på högstadiet.
 
- Fastnar på Hemnet och letar efter fina villor som gärna får vara lite gamla och fula inuti så att jag kan få min dröm om att renovera och fixa i uppfyllelse. Dessutom vill jag ha högt i tak och fina höga fönster med äkta spröjs. Det händer att Oscar ansluter sig och fastnar i min syssla dessutom. Men vad fastnar han inte framför?
 
- Candy Crush! Fast nu tycker jag inte det är så roligt egentligen. Sist var jag verkligen fast på riktigt, det var en evighetsbana typ där jag kom upp i flera miljoner poäng. Slutade efter 16 miljoner och väntade ut tiden.
 
- Och böcker. Det var länge sedan jag läster en bok. Men den jag läser nu är andra boken ur en trilogi av Nora Roberts. Och just nu handlar det om jul, nyår och massor fin romantik! Hur skulle jag någonsin kunna lägga undan den innan jag läst ut den?

Ursäkta för detta ointressanta inlägget. Men bloggen skulle väl kunna vara min femte punkt i saker jag gör för att inte göra det jag borde. Nu ska vi se om jag kan komma igång med mina riktiga sysslor!

10 svar och 10 frågor

Jag tog mig an den öppna nomineringen av Julia (alltid mitt i prick-bloggen) att svara på dessa 10 frågor och sedan skicka vidare nya frågor till er.
 
1. Vilka är dina tre favoriter när du köper lösgodis?
Jag är inte så förtjust i lösgodis och köper det högst två-tre gånger om året. Men köper jag det vill jag gärna ha en Fuzzybubblis, några Romerskabågar och sådana där skummiga med kokos och choklad-överdrag.

2. Om du vore ett djur, vilket skulle du vara då?
Något skogsdjur! Min man tycker att jag känns som en hjort eller ett rådjur?! I sådana fall skulle jag vilja vara en hjort för att de lever i flock och det låter rätt schysst :)
 
3. Var skulle du vilja åka på semester just nu?
Jag har velat åka till Toscana i Italien länge. Men senast har jag varit sugen på att åka på vintersemester högt upp i norra Sverige typ :)
 
4. Hur ser din säng ut? Med antal kuddar, täcken, färg och mönster på påslakan osv. 
En dubbelsäng och allt vitt just nu. Ganska tråkigt men hela denna flytta-ihop-processen tar sin lilla tid. Så småningom ska vi köpa nya kuddar och klä om dem vi har i fint tyg. Men det är ett framtidsprojekt! Oftast är sängen obäddad och ser ut som på bilden ovan...
 
5. Vilken är din bästa jullåt?
It's beginning to look a lot like christmas - Michael Bublé. Blir så där jul-fix-pepp av den :)
 
6. Om du var tvungen att välja: Aldrig mer få äta kolhydrater eller bara bära kläder från Desigual resten av livet?
Det går typ inte att välja! Men jag skulle nog vara mer ledsen över att inte få äta kolhydrater i längden än att bara kunna köpa kläder på Desigual. Även om jag bara varit inne i den affären en gång och vänt illa kvickt.
 
7. Vilket är ditt favoritord?
Just nu har jag favoriten "Förträffligt". Känns så tydligt och bra :) Alltid lite så där förträffligt nöjd när jag får in det då och då.
 
8. Säg tre sidor du alltid besöker när du har webbläsaren uppe?
Mailen, bloggen och Pinterest
 
9. Vilket har varit ditt favoritår hittills?
2011 — jag och Oscar blev kära, jag fick massor nya fina vänner, jag fick utvecklas massor i mitt kreativa och vår lilla brorsdotter kom till familjen! Här är ett inlägg med lite random bilder från 2011 —> länk!
Borde kanske egentligen säga det här året med tanke på att vi gift oss och flyttat ihop. Men våren innan var ingen höjdare med skolan och allt. 
 
10. Nämn fem grejer du alltid har i kylskåpet.
Smör! Kakor, kaffe (vi har det faktiskt i kylskåpet nu, Oscar säger att det är bättre...), ägg och äpple (nu när det finns svenska äpplen i butik!)
 
Och här kommer mina frågor till er som vill svara:
Vad är du mest nöjd över som du åstakommit denna veckan?
Nämn fem saker du absolut inte kan vara utan en hel dag.
Vilken är din favoritkaka?
Vad inspireras du av så att du kan blir alldeles fixig och pysslig i ditt hem?
Hur ser din favorit-morgon ut?
Vad får dig att skratta så du får ont i magen?
Vad gör du om du har en stund över?
Var skulle du vilja åka på semester just nu?
Vad är det viktigaste under julen för dig?
Är du en kaffe- eller te-människa?
 
 

RSS 2.0