Kreativitetskärl

Idag hittade jag en kod så att man får alla inlägg på samma sida på bloggen. Det blir som en evighets-skroll istället för att bara de 15 senaste inläggen syns på första sidan och att inlägg som är äldre hamnar i sidospalten. Så när jag hade kodat in det kollade jag igenom min blogg ända bak till mitt första år på HDK.
Det är konstigt hur man kan få nostalgikänslor av att bara kolla tillbaka ett och ett halvt år! Men något jag såg och kände i dem gamla inläggen var kreativitet. Åh, vad mycket kreativitet som levde och sprang omkring i mig då!
Hela första året på skolan. Sen mot slutet av det året hände något. Och det blev bara värre och värre under andra året.
 
Min kreativitet dog.
Kanske inte helt,
men nästan.
 
Men det var som att mitt kreativitetskärl bara innehöll några droppar och aldrig fylldes på igen efter det. Under första året på HDK fylldes det på rejält! Både från mina två år på folkhögskola med fritt kreativt skapande som fortsatte fylla på även efter att jag slutat där och av nya studier med lite annan inriktning med massor nya tankar och idéer. Jag tror att det kanske blev en krock. Mitt kärl rann över, och tiden räckte inte till för både kreativ skola och fritids-kreativitet. Jag var tvungen att strypa år mitt kreativa flöde och bara fokusera på skolan. Och på något sätt tror jag att jag tog död på allt istället.
 
Men hur hittar man tillbaka?
Hur fyller man på kärlet igen?
 
Det är vad mitt lediga år från skolan handlar om. Och det gör ont i mig när jag ser tillbaka och minns hur härligt och bubblande det var att vara fylld med massor kreativitet som bara ville ut. Det var nästan frustrerande men samtidigt härligt. Jag vill hitta tillbaka. Jag vill fylla mitt kreativitetskärl igen.

Crimson Frontbook

 
 
Vi har fått våra bilder från vår bröllopsdag och vi är jättenöjda :)
 
Jag måste bara tipsa om Crimson som jag själv blivit tipsad om och också sett att de har fått bäst-i-test i något framkallnings-test jag såg för något år sedan. Nu har inte jag personligen framkallat hos dem förut, men jag har sett bilder därifrån och det ser fantastiskt bra ut!

Igår laddade jag ner deras Crimson Frontbook och ska sammanställa ett album från vår bröllopsdag. Jättekul, men det tar sin lilla tid. Först genomgår fotona en liten retuschering i Photoshop och sedan lägger jag in dem på Frontbook. Jag har precis börjat och en önskning är ju att bli färdig med den till jul så att man kan ta med den till familj och släkt för att visa. Det är ju något speciellt med att ha foton i handen och inte i datorn!

Alltså, min brudbukett var heelt fantastisk. Det var min svärmor som satte ihop den. Hon är så otroligt begåvad!

Plantera ekar

Jag har precis satt några ekollon i vått för att gro. Det här kommer nog att bli en lite tradition hos oss. Speciellt om man får barn någon gång. Så himla fint och också kul. När jag och Oscar träffades hade han en liten ek på sitt rum som han hade fått från sin farmor (inte den som är på bild). Och den lever faktiskt fortfarande! Även om vi i våras trodde att tiden var ute för den lilla eken. Hans farmor har lärt mig hur hon gör och jag lyckades förra året —> länk till det inlägget!
Så nu är det dags igen helt enkelt! Vi har säkert runt hundra flaskor från vårt bröllop som vi kan använda. Sen fick vi också en ekollonvas från Svensk Tenn av några vänner i bröllopspresent! Och den kommer ju väl till pass nu :) Sen får vi väl se om vi använder alla hundra flaskor från bröllopet. Det beror ju på om man tänker ekskog eller inte...
 
 
PS! Jag har inte glömt att illustrera receptet... Som jag skrev i det gamla inlägget att jag skulle. Jag har bara inte kommit på hur jag vill göra det... :)

RSS 2.0